Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Credit ipotecar preaprobat 100% online

Postat la 16 mai 2024 28 afişări

ING este prima bancă din România care a implementat preaprobarea financiară a unui credit ipotecar 100% online, direct din ING Home’Bank, din luna mai 2022.

Descrierea inovaţiei:

Conform studiilor ING care stau la baza acestei implementări, primul pas pe care îl face un client aflat în căutarea unei noi locuinţe este să meargă la bancă pentru a afla care este suma pe care o poate împrumuta. Totodată, aşteptările clienţilor, indiferent dacă au mai trecut prin experienţa de a lua un credit ipotecar sau nu, sunt ca procesul de aprobare financiară să rezolve în proporţie de

70-80% obţinerea unui credit ipotecar.

Odată cu această implementare inovatoare a ING Bank România, clientul poate afla de oriunde, în doar câteva minute, suma maximă care îi poate fi pusă la dispoziţie de bancă prin intermediul unui credit ipotecar. Mai mult, oferta rămâne valabilă 60 de zile, timp în care clientul poate căuta imobilul potrivit.

Preaprobarea financiară este o etapă importantă în procesul achiziţiei unei locuinţe şi este menită să ofere predictibilitate clienţilor. Cu toate acestea, nu trebuie confundată cu aprobarea finală a creditului ipotecar, care constă în răspunsul băncii şi cu privire la acceptarea imobilul ales ca garanţie pentru creditul ipotecar.

Elementul de noutate:

În luna mai a anului 2022, ING devenea prima bancă din România care lansa preaprobarea financiară 100% online a creditului ipotecar, direct din aplicaţia de internet şi mobile banking ING Home’Bank.

„Procesul de obţinere a preaprobării financiare online pentru un credit ipotecar este unul simplu şi rapid, care durează aproximativ 5 minute. Pentru a primi preaprobarea financiară digitală a unui credit ipotecar ING, persoanele interesate trebuie să aibă cont în ING Home'Bank şi veniturile înregistrate la ANAF”, declară Roxana Cristea, tribe lead retail lending în cadrul ING Bank România.

Condiţiile de eligibilitate pentru accesarea unui credit ipotecar sunt aceleaşi, indiferent dacă clientul accesează preaprobarea online sau în locaţiile fizice (reţeaua ING Office).

Efectele inovaţiei:

Roxana Cristea enumeră mai multe efecte. Pe de o parte, acest produs reprezintă un pas important către digitalizarea procesului de acordare a creditelor ipotecare. În doar câteva minute, clienţii băncii interesaţi de achiziţia unei locuinţe pot afla de oriunde, fără a fi nevoiţi să meargă în sucursală şi fără alte obligaţii, care este suma maximă pe care o pot împrumuta printr-un credit ipotecar, rata lunară, DAE (şi costurile incluse în aceasta), perioada creditului, prima de asigurare sau suma totală de rambursat şi graficul de rambursare. Clienţii care doresc să continue procesul sunt contactaţi de către un consultant ING pentru stabilirea paşilor următori.

„Noua funcţionalitate oferă astfel clienţilor posibilitatea stabilirii unui buget maxim, înainte de analiza ofertelor existente în piaţa imobiliară, astfel încât decizia finală să fie una responsabilă şi să nu afecteze echilibrul financiar al clientului”, afirmă Roxana Cristea. În plus, preaprobarea financiară online permite astfel o mai bună planificare a bugetului pentru achiziţia unei locuinţe şi ajută la prevenirea supraîndatorării.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.